Gudstjeneste i præstegårdshaven

Gudstjeneste i præstegårdshaven
Årets friluftsgudstjeneste i Vejerslev kommer, i lighed med de seneste par år, til at foregå i præstens have på Kirkebakken 1 i Vils. Det er søndag den 11. august kl. 14.
Menighedsrådet sørger for borde og stole/bænke, og vi gentager succesen fra sidste år, hvor alle medbringer service til eget brug og brød til fælles kagebord. Det var et meget fint bord, vi fik samlet sidste år – og vi satser på, at vejret bliver solrigt og varmt som sidst.
Underholdningen meddeles senere.

Søndag 11. august kl. 14.00
i Præstens have, Kirkebakken 1, Vils

 

Konfirmandundervisning

Undervisningen af konfirmander begynder den 10. september kl. 7.40 i Menighedshuset i Vils. Jeg indkalder til et indskrivningsmøde søndag den 1. september.
Efter gudstjenesten kl. 10.15 i Vejerslev Kirke samles konfirmander og forældre i Menighedshuset til praktisk info om konfirmandundervisningen.
Her får vi en sandwich og forhåbentlig en god snak om, hvad der skal ske.
Så sæt kryds i kalenderen allerede nu, da det er et vigtigt møde!

Søndag 1. september kl. 10.15
i Vejerslev kirke og Menighedshus

 

Minikonfirmander

Vi tilbyder igen i år mini-konfirmandundervisning for de elever, som går i 3. klasse på Sydmors Skole og Børnehus.
Undervisningen foregår i efteråret og handler om kirke og kristendom. Vi skal høre historier, være kreative, en tur op i kirken og undersøge den nærmere.
Vi begynder hver gang i Menighedshuset i Vils med noget mad.
Minikonfirmanderne begynder torsdag den 5. september og varer fra kl. 13.40-15.30. Vi henter børnene på skolen efter sidste lektion.
Der kommer en seddel med nærmere info, når tiden nærmer sig.

Minikonfirmander
Menighedshuset

Fredag den 5. september kl. 13.40

 

Høstgudstjeneste

Den 8. september kl. 10.15 i Øster Assels Kirke

Den 15. september kl. 10.15 i Blidstrup Kirke

Og ligeledes den 15. september – kl. 19. – i Vester Assels Kirke, hvor der efterfølgende er kaffe i forsamlingshuset. Se andetsteds i bladet.

Den 22. september kl. 10.15 i Vejerslev Kirke. Efter gudstjenesten er der frokost i Menighedshuset i Vils, hvor alle også er velkomne.
Vejerslev Kirkes Mandskor medvirker selvfølgelig ved gudstjenesten.

 

Teutonerkoret i Vester Assels

Den 15. september kl. 19 er der musik i Vester Assels, når Teutonerkoret først optræder i kirken og senere i forsamlingshuset.
Teutonerkoret er et blandet voksenkor, der siden starten i 1992 er blevet ledet af Annette Boch Pedersen. Hun blev dengang ansat af bestyrelsen i den nyoprettede teaterforening – »Teutonernes Rejse « – med det formål; at der skulle være et velsyngende kor til foreningens første forestilling, nemlig uropførelsen af »Teutonernes Rejse« året efter i sommeren
1993.
Det er blevet til i alt syv forestillinger, hvor koret har været med, og hvor koret også har sunget imellem teaterforestillingerne. I dag består teaterforeningen »Teutonernes Rejse« ikke længere, men koret lever stadig, og der er endnu få sangere, der har været med hele vejen.
I tilgift har Teutonerkoret fået deres helt egen musik, der er skrevet til de forestillinger, koret har deltaget i – hvilket også vil fremgå denne aften i Vester Assels.
Teutonerkoret vil synge til høstgudstjenesten i kirken, hvorefter de også vil underholde i forsamlingshuset til kaffen, som menighedsrådet er vært for – og de vil også synge for på fællessangen.
Den røde tråd i Teutonerkoret er den gode kor-klang og et godt miljø i en god atmosfære; samt at give tilhøreren en god musikalsk oplevelse.

Søndag 15. september kl. 19.00
i Vester Assels kirke og forsamlingshus

 

Kirketekstiler på Heltborg Museum.

Sommerens særudstilling på Heltborg Museum vil stå i kirketekstilernes tegn. Messehagler, dåbsklude og alterklæder fra Thy og Mors vil blive udstillet fra den 16. juni til den 1. september.

Morsø – Sydthy – og Nordthy Distriktsforeninger og Morsø –Sydthy og Thisted provstier har sammen med Heltborg Museum v. Liv Stange og Jytte Nielsen gennem længere tid arbejdet på at skabe en udstilling med mange forskellige messehagler fra Mors og Thy. Rundt omkring i vore sognekirker findes de smukkeste tekstilarbejder fra mange anerkendte kunstnere. Messehaglen er jo først og fremmest et klædningsstykke til brug ved gudstjenesten, men kan også være et sandt kunstværk, som formidler kristne symboler og tegn. Til udstillingen er der således lånt tekstiler fra mange kirker.

I udstillingsperioden vil der være arbejdende værksteder og foredrag, så alle kan lære at strikke dåbsklude eller blive klogere på tekstilernes historie.

Heltborg Museum er også kendt for sin store samling af Jens Søndergaards malerier mm. Der er nu en god anledning til et besøg på museet med den smukkeste udsigt over Limfjorden.

Udstillingen åbnes den 16. juni kl. 14.00 af tidligere biskop Søren Lodberg Hvas. Alle er velkommen.

Jytte Nielsen, Museumsleder Museum Thy.

Kirketekstiler på Heltborg Museum
16. juni til 1. september

 

Kom til Spaghettigudstjeneste

Torsdag den 19. september kl. 17 er det tid for efterårets første spaghettigudstjeneste, hvor vi begynder med en kort børnegudstjeneste i Vejerslev Kirke, hvor Sydmors Børnekor medvirker.
Bagefter spiser vi spaghetti med kødsovs i Menighedshuset i Vejerslev.
Vi slutter kl. 18.30.
Kom og vær med – det er gratis at deltage – og meget hyggeligt!

Torsdag 19. september kl. 17.00
i Vejerslev kirke og Menighedshus

 

Sang og musik i kirkerne

Efter at have afsluttet projektet »Alle kirker synger‹«, der blev et populært tiltag i kirkerne rundt omkring på Mors, har provstiet nu fortsat initiativet »Sang og musik i kirkerne«, hvor konceptet er, at deltagerne hver gang synger mindst to nye salmer, nye melodier til kendte salmer – eller en ny tekst til en kendt salmemelodi.
Målet er også med dette projekt at komme rundt i alle øens kirker med sang og musik. Og udover at synge sammen og nyde god musik er det også en fin lejlighed til at komme rundt og se kirkerne på Mors.
I den kommende tid er der Sang & Musik i Kirkerne i:
Ejerslev 3. juli
• Tæbring 13. august
• Mollerup 25. september
• Sejerslev 10. oktober
Hver gang begynder arrangementet kl. 19.00 og slutter kl. 20.30.